Jak zhubnout - rychlý přehled

Chci zhubnout rychle. Co mám dělat?
Nehubněte rychle! Kdo zhubne rychle, rychle zas ztuční. Nevěřte klamavým reklamám, které slibují jak zhubnout 40 kilo za 2 měsíce, nebo jak zhubnout do plavek.

Jak rychle se dá hubnout?
Reálné čísla jsou asi 2 až 4 kila za měsíc. Rychlejší hubnutí je nebezpečné.

Potřebuji zhubnout. Pomoooc! Co mám dělat?
Odpověď jednou větou není možná. Nastudujte si dostupné informace o racionální výživě a hubnutí. Teprve potom začněte jednat.

A co léky či potravinové doplňky?
Vše bez změn. Kdyby něco na hubnutí opravdu pomáhalo, způsobil by takový preparát celosvětovou vlnu nadšení. Věděli byste o tom. Můžete si sice koupit preparáty jako Lipoxal, Bellasin či Slim Cup. Znáte je z reklam. Předtím, než se pro ně rozhodnete, položte si také otázku, zda znáte někoho, kdo u nich radikálně zhubl.

Jak mám s hubnutím vydržet?
Nejlépe tak, že se věci budete systematicky věnovat. Výhodné je sledovat například fórum o hubnutí. Nemusíte se přímo zapojit a psát, hoc výhodnější je asi být aktivním. Tím, že se zapojujete do debaty o hubnutí (nebo ji sledujete) zaměřil své myšlenky na hubnutí a to vám následně pomůže "krotit se". Člověk, který zápasí s nadváhou či obezitou musí být stále na pozoru, aby neselhal. Sledování osudů druhých vás může motivovat k lepším výkonům, dodá vám odhodlání zabojovat – i v případě, že se diskuse zúčastníte docela anonymně.

Potřebuji zhubnout jen na bříšku...
Nelze. Selektivní hubnutí není možné. Jakkoliv budete hubnout, tuk na břiše bude poslední, kterého se zbavíte. (Stejně jako na břiše je vidět i první náznak tuku, pokud začnete přibírat.)

Co je nejčastější příčinou obezity?
Nepravidelné jedení, vynechávání snídaně nebo oběda kvůli práci. Často se tloustne těsně poté, co si koupíte auto... Někdy je příčinou věk as ním související změny. Někteří klamou sami sebe a tvrdí, že přibírají i ze vzduchu. Někteří lidé zajídají své problémy, deprese, samotu. Samozřejmě, zpravidla je příčinou přejídání - čili vyšší příjem energie, než výdej.

Jaké jsou nejčastější chyby při hubnutí?
Pokud si někdo nenastuduje ani základy. Pak bývá redukční dieta velmi špatně navržená, nezdravá. Člověk je při špatně navržené dietě zbytečně hladový a brzy ho hubnutí přestane bavit... Mnozí zkoušejí nesmyslné diety, jako dělená strava, nebo rýžová dieta - nedoporučuji podobné hloupé pokusy, ať už si vaše souseda, jestli kamarádky říkají co chtějí. Myslete na to, že kdyby se dalo zhubnout tak snadno, neviděli bychom tolik tlustých lidí - alespoň ne v prostředí politiky, či showbyznysu, kde "celebrity" mají peníze i čas na hubnutí a přitom nehubnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat