Top 3 diety, pokud chcete rychle zhubnout do plavek!

Letní dovolená je zde coby člověk kamenem dohodil a s ní i věčný problém žen, zda se po roce "vpracujeme" do plavek. Vždyť ruku na srdce, každé se zejména přes zimní období podaří přibrat nějaké to kilo a po oblečení plavek obvykle nastane hodiny pravdy. Léto, slunce, opalování se či koupání je snad nejlepší stimul na nasazení diety, i když ne všechny jsou stoprocentní a zaručené. Jenže, jak se má nadbytečnými kily stresovaná žena rychle zorientovat v tom nepřeberném množství "doporučených" diet, aby stihla zhubnout do již naplánované a zaplacené dovolené. Tato dietní horečka, jejímž cílem je rychle a kvalitně zhubnout, ženy obvykle ovládne v období od března do konce června. Takže, pokud jste náhodou ještě nezačaly na sobě pracovat, máte co dělat ...


Když číhá jojo efekt

Hladovka či různé drastické diety sice umožní rychlé ztráty hmotnosti, ale neodstraní se při nich podkožní tuk, pouze dojde k odvodnění těla. Současně se ztrácí svalovina, tělo schlíplé, jen tuk odolává. Po skončení takové diety dochází k rychlému jojo efektu. Při redukčních dietách, kdy snížíte přísun jídla, snížíte přívod kalorií, dochází však i ke snížení přívodu živin a k poruše rovnováhy v těle.

A je jen otázkou krátkého času, že dietu vzdáte. Je třeba si zapamatovat, že dieta nesmí být hladovkou a trápením. Drastické diety mají jednu společnou vlastnost - jsou jednorázovými akcemi, extrémům a po jejich skončení a možná i zhubnutí, budete zakrátko na původní hmotnosti a nezřídka i vyšší. Širokým obloukem je třeba vyhýbat čtyřem typům diet, i když vás bude svádět rychlost, jak se při nich hubne. Zapomeňte proto na vylučování dietu, při které se zcela vylučují jisté potraviny, např. bez tuku či bílkovin, protože nevyvážená strava vede k zdravotním problém. Při rychlé dietě sice za týden shodíte dvě kila i víc, ale na 100% skončí jojo efektem. Navíc 800 kalorií denně můžete přijmout při drastické dietě, ale to nestačí k pokrytí denní energetické potřeby a tělu hrozí podvýživa. A protože neexistuje univerzální spalovač tuků, i tukožroutská dieta je nanic. Ke spalování přispěje jen dostatek pravidelného pohybu.

Žádné komentáře:

Okomentovat